Aziziye Koleji
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

YARISMALARIMIZ ( GECMİŞ OLABİLİR )

YazarMesaj
Tahaberq
Administratör
Administratör
Tahaberq

YARISMALARIMIZ ( GECMİŞ OLABİLİR ) Empty
MesajKonu: YARISMALARIMIZ ( GECMİŞ OLABİLİR )   YARISMALARIMIZ ( GECMİŞ OLABİLİR ) Icon_minitimeC.tesi Şub. 13, 2010 8:27 am

Değerli Erzurumlular, eğer siz de yaptığım yemekler çok lezzetlidir, yiyen parmaklarını da yer diyorsanız buyurun yarışmaya.

Hem eğlenmek hem de güzel yemek yaptığını tescillemek isteyen bay bayan herkesi Samanyolu Televizyonunda da yemek programı yapan Oktay Usta’nın(AYMELEK) jüri olarak katılacağı ERZURUM LEZZETLERİ yarışmasına bekliyoruz.

T.C.

PALANDÖKEN KAYMAKAMLIĞI

Özel Aziziye Eğitim Kurumları

ERZURUM LEZZETLERİ YEMEK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Madde 1: KONU VE ADI

1.1: Erzurum geneli yemek yarışması.

1.2: Yarışmanın adı: Erzurum lezzetleri

Madde 2: AMAÇ

2.1: Özellikle Erzurum civarı yemek ve tatlıları, geleneksel tatları, yeni keşfedilen lezzetleri ortaya çıkarmak ve yarışma heyecanı oluşturmak.

2.2: Öğrencilerimize; geleneksel ve yeni lezzetleri öğreterek üretkenliklerini artırmak
.
Madde 3: KATILIM ŞARTLARI VE YARIŞMA KURALLARI

3.1: Yarışmaya, Erzurum’da yaşayan herkes katılabilir.

3.2: Yarışmacı sadece bir yemek veya tatlı ile katılabilir.

3.3: Yarışmaya katılmak isteyenler önceden kayıt yaptırmalıdırlar. (Kayıt yeri ve şekli madde 4 te belirtilmiştir)

3.4: Yarışma aşağıda belirtilen kategorilerde yapılacaktır.

3.5: Yarışmacılar yarışma kurallarına ve yarışma takvimine uymak zorundadır.

3.6: Bir yemekte en fazla 2 kişi görev alabilir.

3.7: Yarışmanın yapılacağı adresi; Özel Aziziye Eğitim Kurumları Spor Salonudur.

3.8: Yarışmaya katılanlar kendi ürettikleri yemeklerle katılmak zorundadırlar. Başkasından yardım aldığı tespit edilen yarışmacı doğrudan elenecektir.

3.9: Katılımcılar birinci aşamada (ön eleme) başarılı olursa finalde yarışmaya hak kazanacaktır.

3.10: Finale kalan yarışmacılar bir hafta sonra yapılacak final yarışmasında da ön elemeye katıldığı yemekle finale katılacaktır.

3.11: Ön elemeyi geçen her kategoriden 10 ar yemek (toplam 50 (elli) ) yemek finalde yarışmaya hak kazanacaktır.

Madde 4: MÜRACAAT TARİHLERİ ve YERİ

4.1: Yarışmaya katılmak isteyenler en geç 26 Şubat 2009 gününe kadar Özel Aziziye Eğitim Kurumlarının 3169501 (dâhili 162) numaralı telefonundan Dilara Demir’e katılmak istedikleri kategoriyi ve isimlerini yazdırmaları gerekmektedir.

Madde 5: YARIŞMANIN ŞEKLİ

5.1: Hem ön eleme hem final yarışmalarını Özel Aziziye Eğitim Kurumları ile ilişkisi olmayan profesyonel jüri değerlendirecektir.

5.2: Final jürisinde Samanyolu Televizyonu (STV)”Yeşil Elma” programı sunucusu Oktay Usta (Oktay Aymelek) bulunacaktır.

5.3: Yarışma ön elemesi 1 Mart Pazar saat 11.00 da yapılacaktır. Önceden kayıt yaptırmış olan yarışmacılar bu tarih ve saatte yemekleri ile birlikte Özel Aziziye Eğitim Kurumlarında bulunacaklardır.

5.4: Yarışma finali 7 Mart Cumartesi saat 11.30 da yapılacaktır. Bir hafta önce yapılan ön elemede seçilen 50 yarışmacı bu tarih ve saatte yemekleri ile birlikte Özel Aziziye Eğitim Kurumlarında bulunacaklardır.

5.5: Yarışma birbirinden bağımsız 5 (beş) kategoriden oluşmaktadır.

Bu kategoriler;

1. Geleneksel Erzurum yemekleri

2. Et yemekleri

3. Börekler

4. Şerbetli tatlılar

5. Zeytinyağlılar

Madde 6: SONUÇLARIN DUYURULMASI

6.1: Ön eleme sonuçları 1 Mart Pazar günü yarışmadan hemen sonra açıklanacak, finale kalan 50 yarışmacı belirlenecektir.

6.2: Final sonuçları finalin yapıldığı aynı gün ilan edilecek ve aynı gün saat 14.00 da ödül töreni yapılacaktır.

Madde 7: ÖDÜLLER

7.1: Yarışman ödülünün nakit karşılığı 2.275 TL dir.

7.2: Finale katılan 50 yarışmacının tümüne katılım belgesi verilecektir. Ön elemeye katılan yarışmacılara belge verilmeyecektir.

7.3: Yarışma sonunda5 kategoriden her bir kategorinin 1., 2. ve 3. olmaya hak kazanan yarışmacılara aşağıdaki ödüller takdim edilecektir

• Her kategorinin birinci olan yarışmacıya tam cumhuriyet altını ve altın madalya

• Her kategorinin ikincisi olan yarışmacıya yarım cumhuriyet altını ve gümüş madalya

• Her kategorinin üçüncüsü olan yarışmacıya çeyrek cumhuriyet altını ve bronz madalya

• Toplamda 50 finalistten 15 yarışmacıya 35 adet altın ödülü ve madalya verilecektir.

Madde 8: YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışmaya katılmak için telefon ile son kayıt tarihi 26 Şubat 2009

Ön eleme yarışma tarihi 1 Mart 2009

Finale yarışma tarihi 07 Mart 2009

Yarışma sonuçlarının duyurulması ve ödül töreni 07 Mart 2009

Madde 9: ORGANİZASYON SORUMLUSU

9.1: Erzurum Geneli Yemek Yarışmasını Özel Aziziye Eğitim Kurumları ve Erzurum Palandöken İlçe Belediyesi ortaklaşa düzenlemektedir.

Madde 10: YARIŞMA YÖNETİCİLERİ

• Organizasyon Yöneticisi: Mustafa Gürhan

• Organizasyon Koordinatörü: Ahmet ER

• Organizasyon Koordinatör Yardımcısı: H. Basri Tokcan

• Final ve ödül töreni sorumlusu: Yasin Güngör

• Yazışmalar: Serkan Mutlu Koşak

• Jüri sorumlusu: Murat Sarıgül

• Katılım kayıt sorumlusu: Dilara Demir

İRTİBAT:

ADRES: Özel Aziziye Eğitim Kurumları Yenişehir Son Durak

Yenişehir / Erzurum

TEL: 316 95 01 FAKS: 316 95 03–04