Aziziye Koleji
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Balık Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Tahaberq
Administratör
Administratör
Tahaberq


Mesaj Sayısı : 139
Kayıt tarihi : 06/02/10
Nerden : Erzurum

Balık Çorbası Empty
MesajKonu: Balık Çorbası   Balık Çorbası Icon_minitimeC.tesi Şub. 13, 2010 1:13 pm

MALZEMELER
2 kg beyaz etli balık
1 kuru soğan
1 havuç
2 defne yaprağı
1 demet maydanoz
2.5 litre su
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 taze soğan
2 pırasa
5 diş sarmısak
2 domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı kekik
6 dilim ekmek
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı rakı
2 portakal kabuğu
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyerek, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlayın.Halka halka doğranmış soğan, pırasa, kıyılmış 4 diş sarmısak, kekik, safran, salça, ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğunu yağda 15 dakika kavurun. Rakı ve tuzunu ekleyin.
Karışımı kaynamakta olan balığın içine ilave edin. Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra doğranmış domates ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Bir diş sarmısağı ezerek, mayonezle karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün ve çorbanın üzerine koyarak servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://aziziyekoleji.forum.st
 
Balık Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Balık Çorbası
» Balık Çorbası Terbiyesi
» Börek Çorbası
» Domates Çorbası
» Andaloz çorbası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aziziye Koleji :: Her Telden :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: