Aziziye Koleji
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Breton çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Tahaberq
Administratör
Administratör
Tahaberq


Mesaj Sayısı : 139
Kayıt tarihi : 06/02/10
Nerden : Erzurum

Breton çorbası Empty
MesajKonu: Breton çorbası   Breton çorbası Icon_minitimeC.tesi Şub. 13, 2010 6:40 pm

MALZEMELER
8 kişilik
2 adet orta boy soğan
250 gr kuru fasulye
1 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı tuz
15 su bardağı et suyu
2 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı yağ


HAZIRLANIŞI
Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://aziziyekoleji.forum.st
 
Breton çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Börek Çorbası
» Domates Çorbası
» Andaloz çorbası
» Ayran Çorbası
» Balkabağı çorbası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aziziye Koleji :: Her Telden :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: