Aziziye Koleji
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.



 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Brezilya Usulü Pilav

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Tahaberq
Administratör
Administratör
Tahaberq


Mesaj Sayısı : 139
Kayıt tarihi : 06/02/10
Nerden : Erzurum

Brezilya Usulü Pilav Empty
MesajKonu: Brezilya Usulü Pilav   Brezilya Usulü Pilav Icon_minitimeC.tesi Şub. 13, 2010 7:15 pm

MALZEMELER
250 gram soyulmuş karides
2 su bardağı pirinç
1 tatlıkaşğı salça
1 diş sarımsak
2 adet soğan
300 gr sulu domates
6 çorbakaşığı zeytinyağı
600 gr etsuyu
tereyağı ya da margarin
toz kırmızı biber
maydanoz
tuz

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatın.
Ağzını kapatıp 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika bırakın. Pirinç etsuyunu çekmeli. Bu arada soğanları ve soyulmuş sarımsakları ince ince kıyıp dört çorbakaşığı zeytinyağında öldürün. Kaynar suda birkaç dakika beklettiğiniz domatesleri soyun, ikiye doğrayıp çekirdekli kısmını temzleyip, çıkarın, şeritler halinde doğrayın. Domatesleri pirince ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin. Bu arada karidesleri iki çorbakaşığı zeytinyağında çevirin.
Bir kapta, çatal yardımıyla pirinçleri ayırın ve ceviz büyüklüğünde tereyağı veya margarini katın. Karidesleri, domatesleri ve bir kepçe etsuyuyla karıştırdığınız salçayı ekleyin.
Karışıma acı toz kırmızı biber ilave edip karıştırın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayın, pirinci koyun. Üstüne kuşbaşı iriliğinde biraz tereyağı veya margarin koyun. Kıyılmış maydanozu serptikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://aziziyekoleji.forum.st
 
Brezilya Usulü Pilav
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Amerikan Usulü Pirinçli Güveç
» Ayvalı pilav
» Bademli pilav
» Çeşnili Pilav
» Domatesli Pilav

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aziziye Koleji :: Her Telden :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: