Aziziye Koleji
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

SINAV KAYGISI

YazarMesaj
Tahaberq
Administratör
Administratör
Tahaberq

SINAV KAYGISI Empty
MesajKonu: SINAV KAYGISI   SINAV KAYGISI Icon_minitimeC.tesi Şub. 13, 2010 8:31 am

SINAV KAYGISI Tarih:21.05.2008
GEÇMİŞ VE GELECEK ARASINDA SAVRULMAYIN
GÜNÜ YAKALAYIN

Bazı insanlar geçmiş yaşantıları ile gelecekte yaşayacaklarına inandıklarının arasında gidip gelmekten bugünü yaşayamazlar.Hatta bu tür insanlar ,’Bir olayın kötü yönlerini düşün,iyi oluca sevinirsin’ gibi bir felsefeyi de benimsemiş durumdadırlar.Yaptıkları hatalar,yaşadıkları başarısızlıklar,gösterdikleri beceriksizlikler,üzüntüler onları öylesine meşgul eder ki ,’Ben aslında geçmişte pek başarılı olamadım,matematik dersini de eskiden beri beceremem,bir türlü düzenli ve planlı bir öğrenci olamadım.’gibi geçmişte yaşadıklarını düşünüp dururken zaman akıp gider. Ve zamanlarını değerlendiremezler.Zamanın verimli bir şekilde kullanılamamasından dolayı da başarısızlık doğal bir sonuç olacağından ‘Ben biliyordum böyle olacağını’diyerek ne kadar haklı olduklarını onaylarlar.Oysa insan ‘Ne ekerse onu biçer’.

Aslına bakılırsa bu kişiler çok temkinlidirler.Ancak bunda öylesine aşırıya kaçmışlardır ki geleceğin olumsuz sonuçlarını şimdiden yaşamaya başlamışlardır bile.Ama nedense korktukları hep başına gelir.Örneğin karda yürürken ‘Ya düşersem…’dediklerinde düşer veya düşme tehlikesi geçirirler.Ders çalışırken ‘Bu kez de istediğim gibi başarılı olamazsam …’dediklerinde bu dedikleri gibi gerçekleşebilir.Sonra da ‘Bak ben demedim mi ?’ diye söze başlar ve korktuklarının hep başlarına geldiğini anlatır dururlar.

İşte bu arkadaşlar sınava hazırlanırken bütün güçlerini seferber ederler.Bir oraya bir buraya koşuşturur dururlar.Belki çok çalışırlar,belki de çalışmayı çok isterler,ancak akıllarından geçen ‘Ya kazanamazsam …’düşüncesi onların tüm umutlarını kırar.’Zaten kazanamayacağım .’,’Çalışmam anlamsız.’,’Şimdi bir çok öğrenci kimbilir ne kadar çok çalışıyordur,başarıya ne kadar yaklaşmıştır?,’Ben ne yapsam hepsi boş.’ Düşüncesine o kadar inanırlar ki çalışma konusunda steksizleşebilir,hatta baştan pes edebilirler.

Tüm bunların sonucunda ,bu öğrenciler potansiyellerinin çok altında başarı gösterirler.Çünkü var olan potansiyellerini kullanma fırsatını bulamazlar,onlar ‘geçmiş’ ve ‘gelecek’ arasında savrulmaktan bugünü yaşayamamışlardır.

Değerli öğrenciler ,

Geçmişi yeniden yaşayamayız.’O’ tedavülden kalkan para gibidir.Gelecek çok uzakta ,onu göremeyiz.Gelecek senet gibidir.Bugün ise nakit paradır.Eğer geleceği değiştirmek istiyorsanız’bugünü’ değerlendirin ve değişimi hayallerinizde değil ‘bugünde ‘gerçekleştirin.Çünkü ancak Bugün kontrolümüz altındadır ve bizler sadece kontrolümüzde olan şeyleri değiştirmek için çaba sarfedebiliriz.
https://aziziyekoleji.forum.st

SINAV KAYGISI
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» SINAV KAYGISI VE AİLE
» SINAV KAYGISI VE BAŞ ETME YOLLARI
» Sınav Kaygısı Nasıl Aşılır?
» 2009 - 2010 INGILIZCE KUR SINAV TARIHLERI